SIDEN 2005 HAR STAVANGER2018 HATT FOKUS PÅ ÅRENE ETTER KULTURHOVEDSTADSÅRET 2008. «DETTE ER ITTEPÅ ITTEPÅ» ER AVSLUTTENDE DEL AV EN TRILOGI SOM TIDLIGERE HAR BESTÅTT AV «KA DÅ ITTEPÅ» (2007) OG «ÅPNING AV ITTEPÅLAND» (2009).
NEDENFOR ER PROGRAMMET - OG HER ER BILDENE.

SØNDAG 28. AUGUST / CAFÉ STING / FRA KL. 15

KL. 15:00 VEGG#3
To ganger tidligere i 2011 har Stavanger2018 tatt i bruk Café Sting for å invitere til refleksjon om tiden etter Det europeiske kulturhovedstadsåret. Nå skjer det for tredje og siste gang. Motivet males over etter en uke.

------------------------------------------

MANDAG 29. AUGUST / TOU SCENE / FRA KL. 17

KL. 17:00 MIDDAG MED RESEPT
Dropp mandagsfisken og fredagens after-work – start uka med middag på TOU SCENE og bli ut kvelden. Kvalitetsmat blir, som i 2009, servert for en hyggelig pris av kvalitetsfolk: RESEPT.

KL. 18:00 POLITIKERE I STYRENDE VERV
Torstein Tvedt Solberg, tidligere lokal AP-topp og bystyremedlem, leverte før sommeren en BA-oppgave med tittel: «Ettervirkninger av Stavanger2008 - en studie av status i 2011». For deg presenterer han sine funn om politikerstyring av kulturen og sier mer om politikererfaringer i sofaen etterpå.

LAST NED OPPGAVEN HER.

KL. 18:30 KA DÅ SOFA
I 2009, som del av arrangementet «Åpning av ittepåland», møttes fire personer i en sofa på TOU SCENE for å dele sine erfaringer og synspunkter på det europeiske kulturhovedstadsåret 2008. Dette var Elisabeth Krey Jenssen, Hans Edward Hammonds, Tone Christoffersen og Torstein Tvedt Solberg. Siden da er rollene endret, år har gått og vi lurer på: hvor er kulturbyen i dag?

Elisabeth var i 2009 kulturleder i Rogalands Avis - nå er hun kommunikasjonsrådgiver for selveste Stavanger Symfoniorkester. Hans var da initiativtaker til Kulturlaboratoriet - nå hjemvendt fotograf fra selveste New Zealand. Tone var produsent MaiJazz - og nå daglig leder for selveste Folken. Torstein var da internasjonal rådgiver i AUF - nå selveste studenten. De har gått fra kritisk presse til komfort institusjon, fra jazz til rock, kjent smaken av utland og høstet erfaring fra politikk. Og alt dette vil de dele med deg.

KL. 19:30 ITTEPÅTALEN #1 - HARALD MINGE
Jostein Soland har vært direktør for Næringsforeningen i Stavanger-regionen så lenge vi husker, nå går han av. Etterfølgeren heter Harald Minge. Hva vil han med kultur, kulturbyen og kulturnæring? Harald holder den første ittepåtalen.

KL. 20:00 PARTILEDERDEBATT
En sak er sikker: Stavanger får ny ordfører. Og alle partier heier fortsatt på kulturbyen, men med ulik intensitet og glød. Forrige lokalvalg var lett: det var 2007 - vi var alle invitert til 2008-fest. Nå er det 2011 og nytt valg. De politikere som overtar stafetten skal rydde opp etter festen og lede oss gjennom det virkelige ittepå.

Deltakere:
Atle Simonsen - FrP
Sissel Knutsen Hegdal - H
Kjetil Clementsen - KrF
Per A. Thorbjørnsen - V
Bjarne Kvadsheim - SP
Cecilie Bjelland - AP
Marcela Tvedt Molina - SV
Torfinn Ingeborgrud - Miljøpartiet De Grønne
Sara Nustad Mauland - RØDT

KL. 22:00 GRAVØL
Alt startet i 2005, tok fart i 2007 og har siden vært en del av det stavangerske. Vi snakker selvfølgelig om prosjektet Stavanger2018. Navnet tilsier årvåkenhet noen år til og hvem vet hvordan det blir – men det blir ikke som før. Programmet «Dette er ittepå ittepå» markerer en slutt på Stavanger2018. Ikke mer mas om «ka», om «då» eller «ittepå» – ikke fra denne kanten, ikke fra denne karen. Det må markeres. Du er invitert.

Kveldens vert er Trond Hugo Haugen / Stavanger2018.
TIRSDAG 30. AUGUST / KULTURHUSET SØLVBERGET - 2. ETASJE (GML. GALLERI SØLVBERGET) / FRA KL. 19

KL. 19:00 ITTEPÅTALEN #2 - LEIF JOHAN SEVLAND
Vår kjære ordfører over så mange år, går nå av. Bare det gir alene grunn til å oppsummere, også på kulturens vegne. Men ikke bare det, ordføreren taler spesielt til dem som nå skal bruke sin stemmerett for første gang, enten de er 16, 17 eller 18 år.

KL. 19:30 UNG KULTURDEBATT
Hvem er egentlig ittepå? Jo, det er de som vokser opp nå, ungdommene som skal bruke, vokse, jobbe, styre og stelle med kulturbyen i alle år som kommer. Stavanger er en av få kommuner som i år åpner opp for stemmerett fra og med fylte 16 år. Dette er ikke et liksom-skolevalg, dette er voksent alvor: En ungdom, en stemme. Sammen med Litteraturhuset Stavanger og Magasinet Plot inviterer Stavanger2018 partienes ungdomskandidater til kulturdebatt. Hva mener de, hva er ungdommens kulturby, hvem er den til for?

Deltakere:
Atle Simonsen - FrP
Karina Helgesen - H
Marie Ljones - KrF
Sofie Braut Bache - V
Anna Ropeid Selsås - SP
Ole Martin Juul Slyngstadli - AP
Eirik Faret Sakariassen - SV
Halvard Sutterud - Miljøpartiet De Grønne
Truls Drageset Dydland - RØDT

Debatten ledes av Kristin Aalen, journalist - Stavanger Aftenblad.

Reidun Vevle, Prosjektleder for forsøket med stemmerett for 16-og 17-åringer hos Stavanger kommune, er tilstede for å svare på praktiske spørsmål fra publikum.

Kveldens verter er Ingeborg Sanner /Litteraturhuset og Trond Hugo Haugen / Stavanger2018.

Arrangementet er i samarbeid med Litteraturhuset Stavanger og Magasinet Plot.

------------------------------------------

DETTE ER ITTEPÅ ITTEPÅ blir arrangert av Stavanger2018 i samarbeid med venner i forbindelse med valget 2011.

Siden 2005 har Stavanger2018 satt fokus på årene etter Kulturhovedstadsåret 2008. Dette er siste del av trilogien KA DÅ ITTEPÅ (2007), ÅPNING AV ITTEPÅLAND (2009) og DETTE ER ITTEPÅ ITTEPÅ (2011).

Detaljert program, eventuelle endringer og fine bilder finner på nettsiden www.stavanger2018.no


GODT VALG - MANDAG 12. SEPTEMBER 2011

WWW.STAVANGER2018.NO

------------------------------------------------------------------------------------