Ka Då Ittepå trapper opp
Stavanger Aftenblad - torsdag 12. Juli 2007 - Dan Tagesen


Fra 1. august trapper Stavanger 2018 opp aktiviteten. – Vi er en positiv opposisjon som venter spent på det endelige programmet for Stavanger 2008, sier Trond Hugo Haugen.

PROGRAM: Billedkunstneren Trond Hugo Haugen fra Stavanger har tatt initiativet til Stavanger 2018. Det overordnede målet med prosjektet er at det lokale kunstmiljøet ikke må bli glemt etter at kulturhovedstadsåret 2008 er over.

– Vi vil passe på at Stavanger 2008 ikke bare er med på festen og så løper fra oppvasken etterpå, sier Haugen på telefonen fra Malmö i Sverige, der han er bosatt.

VEKKELSE: Haugen kaller seg selv en selvutnevnt vekkelsespredikant når det gjelder å bry seg om hva som skal skje i årene etter 2008. Men Haugen kommer ikke med noen kritikk av Stavanger 2008 nå. – Vi kan ikke kritisere Stavanger 2008 så lenge vi ikke vet hva de skal gjøre. Men det blir spennende å se innholdet i programmet når det presenteres den 17. oktober, sier han.

Haugen håper at utspillene fra Stavanger 2018 har hatt en positiv innflytelse på innholdet i dette programmet.

DEBATT: Startskuddet for «Ka då ittepå» går 1. august, og fram til 30. september vil Stavanger 2018 invitere til foredrag, samtale og debatt om veien videre etter kulturhovedstadsåret. Det skjer i samarbeid med blant annet Rogaland Kunstsenter, Næringsforeningen i Stavanger-regionen, Tou Scene og Bildende Kunstners Forening i Rogaland.

Tre debattmøter er allerede berammet, og på det første 14. august, vil strategidirektør i Stavanger 2008, Rolf Norås, og kultursjef i Stavanger, Siri Aavitsland presentere sine strategiske planer for årene etterpå.

Hele programmet for «Ka då ittepå » blir presentert 1. august på nettsiden til Stavanger 2018.

VALG: – Debattene videre vil selvsagt også bli preget av at det er kommune- og fylkestingsvalg den 10. september, sier han.

Haugen sier at Stavanger 2018 ikke har hatt direkte møter med Stavanger 2008, men at man har en god dialog med blant andre strategidirektør Rolf Norås.